Времето на Гергьовден ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт

...
Времето на Гергьовден ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Новата седмица започва със слънчево време и пролетни температури

Време то на Гергьовден ще бъде най-вече слънчево ,   оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.. След обяд над планинските региони в Западна България ще е с купеста облачност и на  обособени места ще превали и прегърми . Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 21° и 26°, в София – към 23°.

Атмосферното налягане ще бъде към междинното за месеца.

През май месец: Сняг заваля на Витоша (СНИМКИ)

 карта
Национален институт по метеорология и хидрология

 

По  Черноморието  ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В  планините  ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 16°, на 2000 m – към 8°.

Във  вторник  времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и оптималните температури ще са сред 23° и 28°.

В  сряда  вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна, на доста места в страната ще има превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии и условия за градушки. Дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

Синоптиците предвиждат: Между 3 и 33 градуса ни чакат през май

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР